TARIF DINAMIC, cursă minimă, taxă de anulare și de neprezentare, cursă prioritară

În premieră în România pentru șoferii de taxi și pentru taximetrie, Smarty introduce conceptul de tarif dinamic la cursele taxi efectuate cu card, alături de taxele extra pe care le plătește pasagerul în diferite situații. Așadar, avem următoarele noutăți în platformă:

  • TARIF DINAMIC – Smarty debitează cardul clientului cu un preț mai mare pentru cursa efectuată în condițiile specificate de tarif crescut din aplicația de pasager, iar transportatorii sunt bonificați pentru preluarea și ducerea la îndeplinire a acestor curse.

Cursele cu tarif dinamic sunt marcate în aplicația de șofer cu iconița de multiplicator dinamic (vezi în imagine) și apar în sistem în intervalele orare și zonele geografice în care există un dezechilibru între cererea de transport și oferta de șoferi disponibili să o preia.

Tariful dinamic, contrar aparențelor, este unul din principalele instrumente care au ajutat aplicațiile de transport alternativ (ridesharing) să crească, alături de calitatea serviciului, acceptarea plății cu cardul și a plăților prin aplicație și disponibilitatea mai ridicată (sunt mai mulți șoferi de transport alternativ disponibili).

Conceptul de tarif dinamic a dat posibilitatea șoferilor și companiilor de transport alternativ să aibă un tarif mai scăzut decât companiile de taxi în intervalele cu cerere scăzută (în afara rush-hour-ului), când este o nevoie mai mică de șoferi, și să recupereze această „pierdere” în perioadele aglomerate (dimineața și după-amiaza, în zilele cu ploaie și ninsoare, la evenimente cu mulți participanți, etc) când tariful dinamic aduce mai mulți șoferi în sistem, crescând astfel disponibilitatea și asigurând calitatea serviciului pentru pasagerii care își găsesc astfel o metodă de transport oricând, mai ales atunci când restul eșuează.

În același timp cu introducerea tarifului dinamic, șoferii Smarty mai beneficiază și de:

  • cursă minimă – Smarty debitează cardul clientului cu o sumă minimă echivalentă cu cursa minimă specificată în aplicație
  • taxă de anulare – pasagerul plătește o taxă în cazul în care anulează cursa șoferului după un anumit interval de timp de la confirmare (eg. 2 minute)
  • taxă de neprezentare – pasagerul plătește o taxă în cazul neprezentării la punctul de preluare după un anumit interval de timp de la sosirea șoferului (eg. 5 minute)
  • comandă prioritară – pasagerii au posibilitatea să solicite o cursă cu prioritate care va fi marcată în aplicația de șofer diferit și care poartă un bacșiș / tips inițial vizibil șoferului.

Aveți mai jos un video care vă detaliază modul în care funcționează tariful dinamic în aplicația de șofer.

Modul de funcționare al tarifului dinamic în aplicația de șofer Smarty.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *