Cum a rezolvat Smarty cea mai mare problemă a șoferilor cu sistemul transportului decontat

O analiză amănunțită a segmentului Corporate realizată de către noi, echipa care a dezvoltat Smarty App, a scos în evidență care sunt cele mai importante provocări din piață. Astfel, folosindu-ne de experiența pe care o avem în dezvoltarea de platforme digitale dedicate transportului de persoane, am fost în măsură să rezolvăm aceste probleme și să propunem o soluție modernă, rapidă și complet digitalizată clienților noștri.

În primul rând, trebuie să explicăm contextul pieței. În trecut, sistemul de vouchere și metoda de plată a curselor în sine reprezentau nemulțumiri majore ale șoferilor de taxi. Aceștia evitau să preia cursele Corporate în special din cauza modului în care se plăteau acele curse. Mai exact, aceștia își încasau banii de la dispecerate cu foarte mare întârziere. Analiza noastră a relevat faptul că se ajungea la situații în care șoferii erau plătiți și la o lună după efectuarea curselor. Mai mult, în anumite situații, șoferii de taxi primeau vouchere de combustibil de la o serie de benzinarii cu un număr redus de stații. 

Odată cu digitalizarea domeniului, s-a încercat găsirea unei soluții care să permită șoferilor să își încaseze banii mai rapid. Astfel, s-a ajuns la opțiunea de a transfera sumele încasate la fiecare două săptămâni, ba chiar în ultimii doi ani, frecvența plăților devenise săptămânală. Această evoluție a reprezentat o mare îmbunătățire, dar încă insuficient de motivantă pentru șoferii care erau obișnuiți să încaseze banii cash la finalul cursei.

Echipa Smarty App a avut în vedere acest aspect în momentul în care a dezvoltat platforma Business în așa fel încât, prin soluțiile implementate, să poată reduce perioada de plată de la o săptămână la doar câteva zile.

Smarty oferă șoferilor posibilitatea să își deconteze banii pentru cursele Smarty Business a doua zi după efectuarea cursei, fiind de departe cea mai eficientă soluție din piața. Astfel, șoferii încasează banii aproape imediat, independent de termenul de plata al clientului Business. Acest termen este standard pentru clienții care au un volum de curse de peste 500 în fiecare lună, anume 30 de zile.

“Soluția Smarty Business, dealtfel una complexă, funcționează foarte bine dacă avem în vedere că are nevoie atât de companii care să se alăture clienților deja existenții și care să solicite curse, dar și de șoferi care să meargă să efectueze aceste curse. Este critic să ne axăm pe ambele componente externe (componenta internă de dezvoltare este în controlul nostru total și încercam constant să îmbunătățim platforma), pentru că dacă avem în vedere doar rezolvarea problemelor clienților noștri Corporate și ignorăm cerințele și așteptările șoferilor o sa ajungem în situația neplăcută de a genera solicitări, dar care nu vor fi onorate. Ori, prin acest mecanism de plată a doua zi a curselor Business noi ne asigurăm de interesul șoferilor pentru cursele Business. Aceeași regulă se aplică și pentru cursele cu plată prin card ale persoanelor fizice, tocmai ca șoferul să aibă doar grija efectuării cursei” explică managerul diviziei B2B de la Smarty, Toni Florea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *