Buget de mobilitate vs. achiziție plată integrală vs. leasing financiar vs. leasing operațional – partea a II-a

Dacă în prima parte a analizei noastre legată de compararea costurilor legate de ceea ce presupune alegerea unui buget de mobilitate Smarty vs. achiziție plată integrală vs. leasing financiar vs. leasing operațional am pus pe hârtie condițiile principale și categoriile de cheltuieli, acum revenim cu o serie de calcule exacte și cu o serie de scenarii. 

Astfel, am analizat trei scenarii cât mai plauzibile care iau în considerare regimul normal de exploatare al unui autovehicul de flotă, puse în contrapondere cu alegerea unui buget de mobilitate Smarty. Mai jos găsiți aceste calcule și chiar vă invităm să ne contactați pentru a intra în detalii pe adresa: business@smarty-app.ro sau la telefon: 0732439394.

Buget mobilitate SmartyAchiziție autoLeasing financiarLeasing operațional
Preț/km având în vedere toate costurile (10000 km/an)2,92 lei1,83 lei*2,26 lei*2,97 lei*
Preț/km având în vedere toate costurile (7500 km/an)2,92 lei2,19 lei*3,28 lei*4,37 lei*
Obligație contractuală
Fleet manager dedicat
Disponibilitate rapidă
Avantaj oferit angajatului

Am calculat luând în calcul prețul de bază al celei mai ieftine versiune Dacia Logan – 13.950 euro, TVA inclus, la data publicării articolului. Autoturism exploatat timp de 5 ani, cost mediu al carburantului 7 lei/100 km. Calculele includ deprecierea autoturismului în cei 5 ani de exploatare și alte costuri obligatorii precum: asigurare RCA, anvelope, revizii, ITP, taxe de drum, etc, dar și un buget de reparații, care intervine după expirarea garanției producătorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *