Buget de mobilitate vs. achiziție cash vs. leasing financiar vs. leasing operațional

După ce într-un alt articol am făcut o analiză a principalelor soluții de transport decontat pentru angajați, acum a venit vremea ca sa facem o analiză comparând soluția unui buget de mobilitate în platforma Smarty Business cu achiziția unei mașini de serviciu prin plată integrală, cu o soluție de leasing financiar, dar și una de leasing operațional. Deoarece este un subiect complex, îl vom aborda în două articole. Prima parte o publicăm săptămâna aceasta și vine să arate care sunt principalele caracteristici ale celor trei soluții.

Buget mobilitate SmartyAchiziție autoLeasing financiarLeasing operațional
Flexibilitate & ajustare
Nevoia unui permis auto
Buget lunar ajustabil
Costuri adiționale
RCA
CascoOpțional
ITP
Anvelope iarnăIncluse în rată
Costuri reparațiiIncluse în rată
ReviziiIncluse în rată
Combustibil
Dobândă

În acest caz, soluțiile care au cele mai multe bife sunt cele mai complexe și implică cele mai mari costuri pentru companie, deoarece se traduc printr-o flexibilitate mai scăzută și printr-o investiție inițială mai mare.

Sigur că mereu pot fi argumente în favoarea uneia sau altei soluții, dezbaterea trebuie dusă într-o zonă în care business-ul să fie pe primul plan. De asemenea, orice analiză trebuie să se bazeze pe situația concretă a fiecărei companii în parte, iar o soluție mixtă, care să combine un buget de mobilitate alocat prin Smarty cu una dintre celelalte variante probabil că este varianta câștigătoare. Ceea ce propunem noi vine ca o completare care asigură flexibilitate maximă. 

În partea a doua a acestei analize vom reveni și cu o comparație detaliată de costuri raportată la un anumit număr de kilometri pentru a vă arăta care sunt cu adevărat implicațiile financiare ale celor patru opțiuni din tabel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *